top of page

Om Prestlia

Starten

I 1966 startet Inderøy ungdomsskole, og behovet for en vinterlig «tumleplass» ble etter hvert merkbar. Skolen fikk nye kroppsøvingslærere som brakte med seg nye tanker og idéer.

 

Hva med en alpinbakke i Inderøy? I 1971 (72) gikk to personer til innkjøp av tautrekk drevet av bensinmotor. Inderøy Sparebank bidro med lån (12 000 kr). Trekket ble en realitet. Mange unger trakk til bakken, og det ble etter hvert etablert en alpingruppe i Inderøy idrettslag.

 

Fra hyppig rennarrangør til brakklegging

Det ble arrangert klubbrenn i Inderøys «Hahnenkam» og etter hvert ble det også deltaking på kretsplan. Klubben fikk mange kretsmestre i både slalåm og storslalåm. På slutten av 1980- tallet hadde vi en del snøfattige vintre. Aktiviteten ble laber, og alpingruppa ble nedlagt og lå i dvale i  ca. 10 år.

 

Ny giv

I 1997 – 98 ble det en ny giv for aktiviteten i Prestlia i forbindelse med GAP -prosjektet ved Inderøy ungdomsskole. Det ble søkt om tippemidler og laget en ny trekktrase, reist stolper til lyskastere og montert lys. Stiftelsen Prestlia ble lagt ned og gikk inn i Inderøy idrettslag som ei av særgruppene. 


Utover 2000-tallet var stor aktivitet i bakken både på dagtid (skolene) og på kveldstid (åpent for alle). Det ble kjøpt inn en snøkanon fra Sverige, vannpumpe ble lånt fra brannvesenet, og vi kunne produsere egen snø. Etter hvert kunne brannvesenet ikke låne ut pumpa av beredskapsmessige grunner, og snøproduksjonen ble avsluttet.
 

En ivrig og fokusert gjeng foreldre og frivillige jobbet godt og målrettet utover 2010-tallet. Det har blitt investert i tråkkemaskiner, terrengbearbeiding, snøproduskjonsanlegg, varmeboder og heisbod. Skjær i sjøen, eller "is i rubben" opplever gjengen støtt og stadig, men ståpåviljen er på topp når vi nå nærmer oss 2020. Det er lenge siden så mye har vært på stell, slik at trua på at vi skal ha lange og gode vintre på ski i Prestlia er på topp.

Sesongen 2020-2021

Denne sesongen ble et vendepunkt for Prestlia. Alle tidligere investeringer og dugnadstimer bar frukter. Over 5000 besøk fordelt på 40 åpninsdager, og en sesong fra medio januar til ut mars ble resultatet. 

Det 50 år gamle skianlegget er definitivt inne i en ny vår

Sees i bakken!

bottom of page